Waarom kiezen voor biologisch?


Waarom kies ik voor biologisch vlees:

Ik weet dat het varken een goed leven heeft gehad omdat:

De varkens elke dag het zonnetje kunnen zien.

De biggen lang bij hun moeder mogen blijven.

Ze hun mooie krulstaart mogen behouden.

Voedsel en stro krijgen zonder bestrijdingsmiddelen.

De varkens lekker kunnen wroeten en ontdekken zowel binnen en buiten.

 

Het vlees super lekker en veelzijdig is.

 

Wat eten onze varkens

Biologische varkens krijgen natuurlijk biologisch voer. Biologisch voer wordt geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Verder wordt er absoluut geen gebruik gemaakt van planten die genetisch gemodificeerd zijn. Kortom: we geloven dat alles in de natuur goed geregeld is en werken zoveel mogelijk met de kracht van de natuur mee.ens zijn echte alleseters.

In het voer dat ze krijgen zitten vaak producten zoals tarwe, gerst, mais en soja. Ook eten varkens gras als ze in de wei lopen. In de winter krijgen de zeugen vaak kuilgras te eten. Dat is gras dat in de zomer is gemaaid en onder plastic wordt bewaard voor de winter.

Hoe herken ik het biologische varkensvlees in mijn winkel?

Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje': het Europese biologische keurmerk dat vanaf 1 juli 2012 op alle verpakte biologische voeding moet staan. Het 'groene blaadje' - dat overigens ook in zwart of  wit afgedrukt mag worden - betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie, en dat een strenge controle plaatsvindt door een onafhankelijke organisatie. Op de verpakking van een biologisch product is te zien welk certificerend bedrijf de controle heeft gedaan. Per 1 januari 2015 moet het codenummer van de controlerende instantie van het land waarin het product is geproduceerd/verpakt op de verpakking, etiket of label komen te staan. In Nederland is Stichting Skal de controlerende instantie, zij zijn te herkennen aan het nummer NL-Bio-01. Dit nummer staan meestal net boven of onder het biologische keurmerk op de verpakking. Elk gecertificeerd bedrijf krijgt van SKAL een uniek nummer. Omdat op de verpakking ook altijd de naam en vestigingsplaats van de producent staat, kun je altijd nagaan of het klopt.  Op internet is namelijk te vinden welk SKALnummer een bedrijf heeft.