Partners


De VBV wordt ondersteund door de volgende partners (in willekeurige volgorde)

Bionext 

Ketenorganisatie voor de biologische landbouw, handel en winkelbedrijf.

De Groene Weg

Als 'ketenregisseur' heeft slachterij De Groene Weg grip op alle afzonderlijke schakels binnen het hele proces van boer tot consument. Hierdoor kunnen zij zich goed inzetten om alle schakels optimaal op elkaar aan te laten sluiten. Deze unieke positie zorgt ervoor dat De Groene Weg precies weet waar het vlees in de slagerij vandaan komt. Zo kunnen ze garant staan voor lekker, natuurlijk en biologisch vlees. De Groene Weg werkt nauw samen met haar eigen boeren en biedt ondersteuning bij het grootbrengen van de dieren. De kwaliteit wordt hiermee verhoogd en de productie kan goed gestuurd worden, aan de hand van de vraag vanuit de consument. In de eigen slachterijen wordt het vlees verwerkt om vervolgens naar de verschillende slagerijen te gaan. In de slagerij wordt door de slager vervolgens een product op maat gemaakt voor de consument. Van boer tot bord!

De Heus Voeders

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige, o.a. biologische, diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.

 Deli Harmony

Deli Harmony: biologische Delicatessen geproduceerd in Harmonie met natuur en milieu.Zij zijn gespecialiseerd in het verwerken van biologisch vlees tot vleeswaren en vleesproducten met het hoogst mogelijk kwaliteitsniveau. De vleesproducten zijn daardoor authentiek, zien er niet alleen zeer smakelijk uit maar hebben ook een perfecte smaak en worden geleverd voor een aanvaardbare consumentenprijs. Daarmee zijn zij uw vleesspecialist in biologische vleeswaren, gesneden beleg en vleesproducten. In een breed assortiment en gericht op uw specifieke wensen.

Reudink

Reudink BV, onderdeel van ForFarmers Group, is een mengvoerbedrijf dat zich als een van de eerste in West-Europa heeft gespecialiseerd in de productie van biologische mengvoeders. Zij begeleiden klanten graag bij het realiseren van een duurzaam rendement. Daarom investeren zij veel in kennisontwikkeling van hun adviseurs. Deze specialisten per diersoort zijn nauw betrokken bij de biologische sector en ondersteunen de klant in zijn bedrijfsvoering.

Fakkert Biologische Voeders

Fakkert  Biologische Voeders B.V. te Heino is een familiebedrijf, dat zich bezighoudt met de productie van kwaliteitsvoeders en het verstrekken van adviezen en diensten ter optimalisering van uw bedrijfsresultaat. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze leefomgeving als geheel.

Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk  ULP

De ULP is een unieke dierenartsenpraktijk, waar diergeneeskunde, preventieve gezondheidszorg, bedrijfsadvisering en opleiding van toekomstige collega's samenvloeien tot een betrokken en betrouwbare partner voor uw bedrijf. Wij werken al jaren met de filosofie dat de weerbaarheid van dieren en een gezonde balans de belangrijkste krachten zijn voor uw bedrijf, waarbij medicijngebruik altijd weloverwogen wordt geadviseerd. Wij bieden u full-time varkensdierenartsen, hoge service en kwaliteit, kortingstarief voor uw medewerking aan de opleiding van nieuwe dierenartsen en daarbij marktconforme medicijnprijzen, ook in de toekomst.

AgruniekRijnvallei, diervoeders

AgruniekRijnvallei produceert en levert veevoeders voor alle veehouderijsectoren. Naast standaard voeders produceren we ook aanvullende diervoeders en voeders op maat. Ook voor biologische voeders bent u bij ons aan het juiste adres.

De Oosthof dierenartsen

De Oosthof is de grootste varkenspraktijk boven de rivieren, hebben een groot netwerk en weten wat er speelt in de (biologische) varkenssector. Zij beschikken over de nieuwste inzichten en middelen om u verder te brengen. Het VarkensTeam bestaat uit ambitieuze mensen, die zich onderscheiden in kennis, enthousiasme, betrouwbaarheid en persoonlijke aanpak. Samen werken wij aan betere diergezondheid.

PIC Nederland, fokkerij organisatie

PIC Nederland (PIC-NL) is onderdeel van Genus PIC, de grootste varkensfokkerijorganisatie in de wereld. Hun visie, missie en ambitie kunnen ze kort samenvatten: het gaat om het eindresultaat. Bij PIC-NL noemen ze dat Total €conomy. Zij bieden varkenshouders een significant beter eindresultaat door de focus op hoge gezondheid, lage kosten (vitaliteit en efficiënte groei) en hoge opbrengsten (minder uitval en betere kwaliteit). PIC-NL is een zelfstandige organisatie binnen PIC Europa. Vanuit Diessen bewerkt PIC-NL de Nederlandse markt. Er wordt nauw samengewerkt met de overkoepelende organisaties, Europees en wereldwijd.

Gelre IJsselstreek diervoeders

Bij GIJS laten ze precies dat voer maken, dat bij jou past. Bij jouw dieren en bij jouw stal. De nutritionist zit dan ook niet op kantoor, maar komt bij jou in de stal voor een voer op maat voor jouw koeien of geiten. Zo voer je samen met onze stalnutritionist.

Brandes Formula B.V.

Levert producten als een aanvullend diervoeder wat de weerstand van varkens verhoogt, het is GMP+ geproduceerd en door SKAL toegestaan in de Biologische varkenshouderij.

Agrifirm

Coöperatie Agrifirm levert kennis en verschillende producten voor de biologische landbouw, zoals veevoeders, zaaizaden, mest en compost, en andere benodigdheden. De adviseurs uit het Bioteam werken regionaal, staan dichtbij de biologisch ondernemer en zijn lokaal betrokken vanuit de coöperatie. Doordat Agrifirm zowel klanten heeft binnen de veehouderij als de plantenteelt, kunnen de specialisten ook faciliteren bij onderlinge kringlopen binnen de biologische landbouw. Naast de biologisch specialisten zijn er ook andere specialisten die biologisch ondernemers begeleiden, zoals specialisten voor dier, bodem en ondernemerschap.